Omelet met sponszwam

Omelet met sponszwam

Omelet me sponszwam - Grote sponszwamDe laatste tijd zie ik regelmatig grote sponszwammen (Sparassis crispa) in het bos. De naam spreekt voor zich, ze zien er inderdaad uit als grote sponsen. Ze kunnen erg groot worden. De sponszwam op de foto is ongeveer zo groot als een basketbal. Je vindt sponszwammen in de zomer en herfst op stammen van naaldbomen (vooral dennen).

De sponszwam is eetbaar. De smaak is neutraal. Niet heel uitgesproken, maar zeker niet vies. Het geeft wel een mooie textuur aan gerechten.

Ingrediënten

  • Handvol sponszwam
  • Twee eieren
  • Een paar snoeptomaatjes
  • Teentje knoflook
  • Lepel creme fraiche
  • Boter
  • Zout en peper

Bereiding

Er blijft veel humus, zand en andere dingen achter in een sponszwam. Spoel de gesneden sponszwam daarom goed met water. Verwarm olie in de pan en voeg de sponszwam toe. Pers de knoflook en voeg dit ook toe. Bak het geheel een paar minuten.  Snij de tomaten in blokjes. Roer de tomaat en creme fraiche door de eieren en voeg dit toe aan de sponszwam. Voeg zout en peper naar smaak toe en bak tot de omelet gaar is. Halverwege keren. Lekker op een geroosterd broodje.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *