Kastanjesoep met port

Kastanjesoep met port

Kastanjesoep - kastanjes2013 is een goed kastanjejaar. Tamme kastanjes zijn momenteel in overvloed te vinden, zeker na een winderige herfstdag. Op mijn website kon je al een recept vinden van kastanjepuree. Bij deze een post van kastanjesoep met port.

Ingrediënten

  • 500 gram tamme kastanjes (ca 400 gram wanneer gepeld)
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 500 ml kippebouillon
  • 100 ml slagroom
  • port
  • boter

Bereiding

Pel de kastanjes. Ik pel ze met een schilmesje en ongekookt, dan zijn ze steviger dan voorgekookt (vind ik prettiger pellen). Doe een klontje boter in de pan en fruit de ui en knoflook. Doe de bouillon, kastanjes en een scheut port in de pan. Kook het geheel ca 30 minuten en pureer tot een gladde massa. Roer de slagroom door de soep.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *