Links

Links

Bushcraft Weekend

Twee keer per jaar organiseert de stichting een bushcraftweekend in Nederland. De workshops zijn voor en door deelnemers. De weekenden vinden (doorgaans) plaats op het scoutingterrein Austerlitz.

Bushcraft Nederland

Bushcraft Nederland houdt zich bezig met de kennisoverdracht van de skills die gebruikt worden bij bushcraft en survival. Ze hebben ook een forum (Nederlands Bushcraft Forum).

Bushcraft UK

De Engelse bushcraft community met een forum. Op deze site is veel nuttige informatie te vinden.

Douwe’s Dump

Douwe’s Dump heeft veel gebruikt spul van het (Nederlands) leger maar ook nieuw spul. Het is een ouderwetse gezellige dump waar je nog kan rommelen in diverse bakken en dozen.

Dump Boon

Dump Boon, al 40 jaar een begrip in Arnhem en omstreken. Vergis je niet in de omvang van de winkel, meestal hebben ze precies wat je nodig hebt.

Hiking-site

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten.

De Historische Groentehof

Op de historische groentehof worden vergeten groenten en fruit geteelt. Ze geven er rondleidingen en kookworkshops. Je kan er ook kamperen. Uit eigen ervaring weet ik dat de kookworkshop een echte aanrader is.

Omni Mobilae

Omni Mobilae is al meer dan 15 jaar een expert op het gebied van outdoor plezier. Ze bieden losse activiteiten en arrangementen aan. Beorc werkt samen met Omni Mobilae. De cursussen van Beorc worden gegeven in het bos van Omni Mobilae (wat onderdeel uitmaakt van een bos met een omvang van 300 hectare).

Oogsten zonder zaaien

Dit is een handige website met informatie over eetbare planten en recepten. De site geeft ook per maand aan wat verzameld kan worden.

Survival-Armband

Wil je een survival-armband, bestel hem dan hier. Twee jonge ondernemers (9 en 11 jaar) maken survival-armbanden op bestelling. Kies uit smalle of brede armbanden en kies je eigen kleuren.

Teken Lyme

Op deze site vindt je informatie over teken en de ziekte van lyme.