Daslookboter en daslookpesto

Daslookboter en daslookpesto

DaslookDaslook (Allium ursinum) is lekker en nu in het wild te verzamelen, of uit de tuin, zoals met deze daslook het geval is. Hieronder een recept voor daslookboter en daslookpesto.

 

 

 

 

DaslookboterDaslookboter

  • 250 gram roomboter
  • 50 gram daslookbladeren
  • zout
  • citroensap

Laat de boter op kamertemperatuur komen. Was de daslookbladeren en hak de bladeren fijn. Meng het blad door de boter en breng op smaak met zout en een beetje citroensap. Lekker op een stokbroodje of cracker.

DaslookpestoDaslookpesto

  • 150 gram daslookbladeren
  • 150 gram geroosterde pijnboompitten
  • 150 gram geraspte parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • zout
  • peter

Was het daslookblad en snij het fijn. Doe het blad, de pijnboompitten en de kaas in een keukenmachine. Pureer het geheel onder toevoeging van olijfolie tot een smeuïge massa. Breng op smaak met zout en peper. Lekker in combinatie met bijvoorbeeld roomkaas.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *