Het team

Het team

Rob Kleinlugtenbelt

RobMijn naam is Rob Kleinlugtenbelt. Al vanaf jonge leeftijd was het motto “naar buiten” en dan vooral het bos in, hutten bouwen. En hutten bouw ik nog steeds, alleen beter dan vroeger.

Behalve hutten bouwen ben ik ook actief geweest bij de scouting als leiding. Als natuurgids bij de IVN gids ik regelmatig natuurwandelingen. Andere hobby’s van mij zijn kamperen en leer bewerken.

Vanuit de interesse om primitiever en minimalistisch te kamperen heb ik een bushcraftcursus gevolgd bij Extra survival. Ik was direct gegrepen door het bushcraftvirus. In de jaren daarop volgde ik diverse andere cursussen bij Extra survival, Frontier bushcraft en bushcraftweekenden van de stichting bushcraft. In 2016 ga ik me verder verdiepen in Neolitische skills bij Living by Nature. Ik versleet menig boek over het onderwerp. De kennis en vaardigheden die ik daarmee heb geleerd, heb ik daarna veelvuldig toegepast in vakanties in onder andere Duitsland en Zweden. Op het bushcraftweekend heb ik de afgelopen jaren verschillende  workshops gegeven.  In 2012 heb ik beorc opgericht en geef ik cursussen gericht op bushcraft, survival en ambachten.

Johan Veenbaas

JohanHallo,ik ben Johan Veenbaas.
Al jaren terug heb ik alle IVN cursussen gevolgd, en ook nog bijna de opleiding tot gids gedaan.

De afgelopen jaren heb ik mij gestort op de pijl en boog, en niet alleen het schieten,maar ook het zelf vervaardigen van houten bogen heb ik met veel enthousiasme gedaan.

Via Rob en Beorc ben ik in contact gekomen met bushcraft en survival. Ik assisteer Rob bij de workshops en cursussen, onder andere met het geven van professionele boogschietlessen.

Diederik Saeijs

DiederikDiederik is een zeer ervaren gast-instructeur bij Beorc. Hij is een Nederlandse wildernis gids, componist, dirigent, muzikant en thuis-vader. Hij is woonachtig met zijn gezin in een ecologische gemeenschap in de bossen van Finland.

Samen met zijn partner Pauliina heeft hij een jaar in de wildernis in Noord-Wisconsin geleefd bij Teaching Drum, waar zij een primitief jager verzamelaar leven experimenteel leefden.

Diederik heeft een passie voor oude ambachten zoals leerlooien dat hij leerde van Chris Bean en Tamarack Song, beiden meesters in Buckskin leerlooien. Hij is ook zeer bevlogen in het verzamelen, vangen, bereiden en preserveren van wild voedsel. Hij organiseert en begeleidt maandlange wildernis verdiepingen in Scandinavië met Wild Moon Europe en is gids in jeugd zomerkampen in de Pyryneeën voor Avalon Sustainability School.